Forældresamtaler

Uanset barnets alder, så er det altid barnets generelle trivsel, som er i fokus. Derfor ser vi også gerne, at det altid er begge forældre, som deltager i samtalerne.

 

Forældresamtaler afholdes i den tilknyttede pædagogs arbejdstid, og til hver samtale er der afsat 30 minutter.

 

Den første samtale tilbydes når barnet har gået her i noget tid og er faldet godt til. Her skal der snakkes om, hvordan starten er gået, om samarbejdet går godt, legen sammen med andre børn, følge rutiner mv.

 

Den anden tilbydes omkring barnets fem års fødselsdag. Her er det stadig trivselen, som er i fokus, men her kommer vi også ind på, hvad det vil sige, at barnet skal være klar til at komme i skole sommeren efter.

 

Lige inden skolestart er der en kort samtale ang. overlevering til skolen. Der er kun afsat omk. et kvarters tid, pga. det kun er en aftale om, hvad der gives videre til skolen. Samtalen tager udgangspunkt i et skema, som både forældre og børnehave udfylder, og det er det skema, som sendes videre til skolen.

 

Men husk nu:

Hvis Jer forældre, eller børnehavens personale, synes der er behov for flere samtaler, kan det altid aftales.

 

Det er vigtigt at understrege, at I forældre har ansvar for at tage kontakt til barnets primærpædagog, hvis I er bekymret for Jeres barn trivsel.

 

Hvis I ikke synes, at I bliver taget alvorligt, så er det Jeres pligt at tage kontakt til lederen.